Nieuws op Aruba

Koning voert gesprek met gouverneur van Aruba

Koning voert gesprek met gouverneur van Aruba
Foto archief: Arenda Oomen

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagmiddag 16 februari in separate videogesprekken gesproken met de gouverneurs van Aruba en Curaçao. Hij liet zich door gouverneur Boekhoudt van Aruba en gouverneur George-Wout van Curaçao informeren over actualiteiten en ontwikkelingen in hun land.

Koning Willem-Alexander ontvangt met enige regelmaat de gouverneurs van het Caribisch deel van het Koninkrijk om zich te laten informeren over recente ontwikkelingen. Omdat niet noodzakelijke reizen vanwege het coronavirus worden afgeraden, vinden videogesprekken plaats. Het ging onder meer over de gevolgen van en de genomen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in Aruba en Curaçao.

Het Caribisch deel van het Koninkrijk bestaat uit Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland. Caribisch Nederland bestaat uit de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Deel dit artikel