Aruba

Museo Arqueologico Nacional Aruba opent museumtuin

Museo Arqueologico Nacional Aruba opent museumtuin

ORANJESTAD – Het Museo Arqueologico Nacional Aruba heeft afgelopen vrijdag een museumtuin geopend. Minister Xiomara Maduro van Financiën, Economische Zaken en Cultuur was hierbij aanwezig.

De tuin heeft de naam “Hardin di mi Wela” (Tuin van mijn Oma) gekregen. De tuin is genoemd naar twee opmerkelijke Arubaanse vrouwen: Maria Mercelina Ecury-Leon en haar kleindochter welke bekend is als schrijfster, dichter, cabaretière Nydia Ecury. 

Het markante ouderlijk huis van Nydia Ecury in de oude vissersbuurt Rancho, werd na jaren in verval te zijn geraakt gerestaureerd, waarna MANA vanaf 2009 daar haar deuren kon openen met een permanente tentoonstelling van meer dan 10.000 historische artefacten van Aruba en een speciale ruimte met kunstwerken die geïnspireerd zijn op Arubaans cultureel erfgoed.

Middels lezingen, exposities en andere interactieve projecten levert MANA continu een belangrijke educatieve bijdrage aan het waarborgen van de Arubaanse cultuur, geschiedenis en kunst.

Vorige week vond de opening plaats van de expositie “Di Tera Nos ta bin y Di Tera nos ta bai” van keramist Trudy Lampe. Het publiek kan de tijdelijke expositie van Trudy Lampe met inachtneming van pandemie gerelateerde regels bezoeken op weekdagen van 09:30 tot 16:30.  

Deel dit artikel