Nieuws op Aruba

Vakantie naar Aruba tijdens de coronacrisis

Vakantie naar Aruba tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft het houden van vakantie en reizen naar Aruba veranderd. Wanneer voorheen de voorpret begon met online je vakantiebestemming en accommodatie kiezen en je een pakketreis kon boeken, zijn er nu volop voorbereidingen nodig voordat je op reis kunt.

Je vliegreis naar Aruba is mogelijk ondanks dat de overheid het nu afraadt om op vakantie te gaan. Je boekt een los vliegticket bij de luchtvaartmaatschappij en je verblijf boek je rechtstreeks bij de website van je gekozen accommodatie.

Het is belangrijk om het reisadvies naar Aruba goed op te volgen. Dit verandert regelmatig dus het is een goed idee om dit goed in de gaten te houden via de websites van de Nederlandse overheid en die van de overheid van Aruba.

Als u naar Aruba reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Daarnaast moet u ook een elektronische instap/uitstap kaart (ED-card) van de Arubaanse overheid invullen. Alle niet-ingezetenen, inclusief reizigers uit visumplichtige landen, moeten verplicht een online reisverklaring uit dit systeem hebben, om voor het instapproces toestemming te hebben om naar Aruba te reizen.

De PCR test moet minimaal 72 uur voor vertrek gedaan worden. De PCR-test is verplicht voor kinderen vanaf 15 jaar. Vraag bij het maken van je afspraak om een reisdocument dat geschikt is voor reizen naar het buitenland. Het reisdocument moet zowel op Schiphol als op Aruba op het vliegveld worden getoond.

Naast de PCR test wordt voor sommige bestemmingen een extra sneltest gevraagd welke 4 uur voor vertrek gedaan moet worden bij een spoedteststraat. Deze test kan op Schiphol gedaan worden. Op dit moment is deze extra test niet verplicht voor Aruba maar dat kan zomaar veranderen. De antigeentesten zoals de sneltesten ook wel worden genoemd, kan door afname van neus en keelslijm een snelle indicatie voor Covid19 geven. Vaak is er binnen een kwartier een uitslag bekent.

Op Aruba zijn ook coronamaatregelen waar je je als toerist aan moet houden en welke per week kunnen veranderen net als in Nederland. De accommodatieverschaffers hebben er alles aan gedaan om het houden van vakantie veilig en prettig te maken. Zo wordt er extra schoongemaakt en zijn er een beperkt aantal mensen toegestaan in bepaalde ruimtes.

Na een verblijf in Aruba gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. 

Deel dit artikel