Nieuws op Aruba

Nieuwe hoofdofficier van justitie voor Aruba

Foto – (van links naar rechts) Procureur-generaal Ter Steege, mevrouw De Vries en minister van Justitie Bikker

ORANJESTAD – Per 1 mei wordt mevr. mr. J.S. de Vries de nieuwe hoofdofficier van justitie. De voordracht daartoe door de minister van Justitie, Veiligheid en Integratie mr. A.C.C. Bikker is door de ministerraad goedgekeurd.

Saskia de Vries (63) is afkomstig van het Nederlandse Openbaar Ministerie. Ze is sinds 1995 officier van justitie en ze heeft bij diverse parketten in Nederland gewerkt.

Ook heeft ze eerder gewerkt bij het Openbaar Ministerie in Curaçao. Saskia de Vries heeft veel ervaring in het leiden van grote onderzoeken naar allerlei vormen van georganiseerde criminaliteit, fraude en corruptie.

Op dit moment is zij werkzaam als adviseur bij het Openbaar Ministerie in Sarajevo. De afgelopen jaren heeft zij als ‘rule of law’ adviseur een belangrijke bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van de Openbaar Ministeries op de Westelijke Balkan. Haar kennis en ervaring zal zij de komende drie jaar inzetten ten behoeve van het Openbaar Ministerie in Aruba.

Deel dit artikel