Aruba

Regering Aruba dient ontslag in

Regering Aruba gevallen

De regering van Aruba is vanmiddag gevallen. Premier Evelyn Wever-Croes heeft haar ontslag en dat van haar ministers bij de gouverneur aangeboden. Het parlement is ontbonden, er komen nieuwe verkiezingen voor 30 juni.

Reden voor de val is een strafrechtelijk onderzoek naar verduistering van gemeenschapsgelden door regeringspartij POR. Wever-Croes van de MEP zegt niet verder te kunnen regeren met een coalitiepartner onder verdenking van financiële malversaties.

“Soms moet je moeilijke beslissingen nemen, maar wanneer je de weg van integriteit bewandelt, en je stelt God voorop, dan weet je dat je op de goede weg bent”, schrijft Wever-Croes op haar Facebookpagina. “Het aanbieden van het ontslag van ons kabinet-Wever-Croes 1 is een moeilijk moment voor mij.”

Een aantal weken terug startte het OM in Oranjestad een onderzoek naar gebruik van gemeenschapsgelden binnen de politieke partij POR. Dat gebeurde naar aanleiding van melding van een ongebruikelijke financiële transactie bij de Financial Intelligence Unit.


Deel dit artikel