Nieuws op Aruba

Saskia de Vries wordt nieuwe hoofdofficier op Aruba

Saskia de Vries wordt nieuwe hoofdofficier op Aruba
Saskia de Vries (l) | Foto Èxtra

Saskia de Vries (63) wordt per 1 mei de nieuwe Hoofdofficier van Justitie op Aruba. Zij komt op voordracht van de Andin Bikker, de minister van Justitie in Oranjestad. De Rijksministerraad heeft die voordracht overgenomen.

De Vries is geen onbekende op de eilanden. Haar laatste standplaats was Philipsburg. Daarvoor werkte ze op Curaçao. Daar deed ze grote zaken, zoals die van maffiabaas Francesco Corallo, bankdirecteur Emsley Tromp en loterijkoning Robbie dos Santos.

Grote corruptiezaken

Ook op Aruba staan een aantal grote ondermijnende zaken op de rol, waarin de politiek een hoofdrol speelt. Allereerst die tegen Paul Croes in hoger beroep in de zaak Ibis vanwege ambtelijke corruptie.

Maar ook het onderzoek Flamingo, waarin ex-minister Otmar Oduber beschuldigd wordt van corruptie en machtsmisbruik.

In de zaak Avestrus tenslotte, wordt politicus Benny Sevinger verdacht van ambtelijke omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen bij de uitgifte van overheidsgronden in de periode 2009-2017.

Saskia de Vries begint op 1 mei, krap vier maanden voor de Statenverkiezing op Aruba


Deel dit artikel