Nieuws op Aruba

Aruba bij de wereldtop vaccineren

Foto – Evelyn Wever-Kroes

ORANJESTAD – Aruba kan zich meten met de landen in de wereld met de hoogste vaccinatiegraad. In het Caribische gebied staat het eiland zelfs bovenaan.

Zeker na de vacunathon van afgelopen weekend kan Aruba trots zijn op het vaccinatiebeleid. Nu 54 procent van de volwassen bevolking tenminste eenmaal is gevaccineerd, blijkt dat Aruba het van alle landen in de Caribische regio het beste doet. 

Ook in vergelijking met de rest van de wereld staat Aruba in de top drie. Op de lijst van Our Planet staat Aruba op de tweede plaats van landen met de meeste gevaccineerde inwoners, na Israël. In de grafieken van de New York Times moet Aruba de Seychellen ook nog voor zich dulden. 

De hoge vaccinatiegraad is uiteraard van groot belang voor de volksgezondheid, maar zeker ook voor de economie. Het eiland is voor tachtig procent afhankelijk van het toerisme. Dat lag een jaar geleden volledig stil. Voor dit jaar wordt een herstel verwacht van iets boven de vijftig procent. Uit onderzoek blijkt dat toeristen graag weer op vakantie gaan, maar dan wel de voorkeur geven aan bestemmingen waar veel inwoners zijn gevaccineerd. Het beleid van Aruba is uiteraard gericht op het herstel van het toerisme, zodat het eiland weer geld kan verdienen. 

Directie Volksgezondheid hoopt het ultieme doel van meer dan 75 procent gevaccineerden te behalen. 

Deel dit artikel