Aruba

Aruba heeft corona steeds verder onder controle

Aruba heeft corona steeds verder onder controle

In de loop van het weekend zijn 33 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld en bleken honderd personen negatief na isolatie of quarantaine. Het aantal besmettingen onder ingezetenen telt nu 220 burgers. 

Het coronabeleid lijkt vruchten af te werpen. Vier weken geleden waren er nog ruim 600 besmettingen onder de inwoners van Aruba. Daarom besloot de regering om de coronamaatregelen slechts met kleine stapjes te versoepelen. Met ingang van vandaag gaat de avondklok pas om 23.00 uur in en het verbod om op stranden, parkeerplaatsen en pleinen te zijn om 19.30 uur. Ook sportscholen mogen weer open, maar moeten wel voldoen aan strenge voorwaarden.

Om nieuwe besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen wordt ook vol ingezet op vaccineren. Dankzij afspraken met de Nederlandse regering kan Aruba over voldoende vaccins beschikken om iedereen die dat wil te vaccineren. Na de vaccinatiemarathon van het afgelopen weekend staat de teller van het aantal gevaccineerden op 53.113. Dat is 54 procent van de volwassen inwoners van het eiland. Bijna 20.000 personen zijn al volledig gevaccineerd.

De druk op het Horacio Oduber Hospital begint af te nemen. Het ziekenhuis schaalde de niet-coronazorg een maand geleden vrijwel volledig af om alle corona patiënten te kunnen verzorgen. Dat was nodig omdat het ziekenhuis op Curacao de druk niet langer aan kon en patiënten naar Aruba werden overgebracht. Vrijdag mochten vier van hen terug naar huis.

Deel dit artikel