Nieuws op Aruba

Dog Control Unit in gebruik genomen op Aruba

Foto – Minister-president Evelyn Wever-Croes

ORANJESTAD – Op woensdag 14 april 2021 is de Dog Control Unit in gebruik genomen. Vorig jaar juli werd het Centrum voor Hondencontrole geopend om het ernstige probleem van de zwerfhonden aan te pakken.

Minister-president Evelyn Wever-Croes woonde de ingebruikname van het unit bij en zei dat er sindsdien veel positieve dingen zijn gebeurd in het Hondencontrolecentrum. Het belangrijkste aspect is dat de zogenaamde afmaakhok werd afgeschaft. Nu is er een Centrum voor hondencontrole voor in de plaats gekomen. Een plek onder verantwoordelijk beheer, waar het merendeel van de ongewenste huisdieren die door hun eigenaar worden binnengebracht, een tweede kans krijgen.

Nu heeft Aruba eindelijk een Honden Controle Unit, en haar voornaamste taak is het ophalen van zwerfhonden, ook die met een baasje. Het doel is het aantal zwerfhonden terug te brengen tot een hoeveelheid die geen overlast veroorzaakt voor de honden zelf, voor kinderen, sporters, automobilisten en toeristen. De hondencontrole-eenheid brengt de hond naar het Centrum voor hondencontrole om na te gaan of hij kan worden herenigd met zijn baasje.

Het is belangrijk erop te wijzen dat de Hondencontroledienst geen kadavers van honden op straat opraapt. Dat is de taak van Serlimar. Het doel is niet alleen om zwerfhonden op te halen. De Hondencontrole-eenheid gaat ook controleren of de hondenverordening, die sinds 2015 van kracht is, wordt nageleefd. Dit is een samenwerking tussen de politie en Bureau City Inspector.

Het busje van de Hondencontrole-eenheid is door de minister van Justitie gefaciliteerd en symbolisch afgeleverd bij het Bureau City Inspector om deze functie uit te voeren. Als de eenheid een hond van de straat ophaalt en later wordt vastgesteld dat het een eigenaar heeft, zal de hondenbezitter de gevolgen onder ogen zien zoals bepaald in de hondenverordening. Daarom wordt alle hondenbezitters geadviseerd om hun hond op hun erf te houden. 

Bron – Overheid Aruba

Deel dit artikel