Nieuws op Aruba

Ewald Biemans op WTTC Global Summit 2021

ORANJESTAD – Deskundigen uit de reiswereld hebben zich begin deze week uitgelaten over de toekomst van het toerisme. Dat gebeurde tijdens de Global Summit 2021 van de World Travel & Tourism Council. Ewald Biemans, eigenaar en CEO van Bucuti & Tara Beach Resort in Eagle Beach, Aruba, had zitting in het hoofdpanel. 

De World Travel & Tourism Council (WTTC) had als thema “Uniting the World for Recovery” voor zijn twintigste Global Summit. die plaatsvond van 25 tot 27 april in Cancun, Mexico. Vooraanstaande leiders uit de toerisme-industrie wisselden van gedachten met belangrijke regeringsvertegenwoordigers. Dit jaar heeft de Global Summit de uitdagingen in de nabije toekomst onderzocht die aangepakt moeten worden om het herstel van de sector mogelijk te maken. 

Het hoofdpanel bestond uit Ewald Biemans, eigenaar / CEO, Bucuti & Tara Beach Resort, Aruba,  Sean Donohue, Chief Executive Officer, Dallas Fort Worth International Airport,  Kelly Craighead, President en Chief Executive Officer, CLIA,  Jose Ricardo Botelho , Chief Executive Officer en uitvoerend directeur, ALTA en Andrew Wingrove , algemeen directeur Luchtvaart, CLEAR. 

De panelleden spraken over het gebruik van biometrische identificatie in combinatie met innovaties op het gebied van gezondheid en veiligheid, om reizigers uiteindelijk een contactloze reis te kunnen aanbieden. Ook ‘oude’ onderwerpen kwamen aan de orde, zoals duurzaamheid, veiligheid, verbinding met de natuur en inperking van het massatoerisme.

Biemans wijdde uit over het behalen van de ambitieuze prestatie van CarbonNeutral ® -certificering voor zijn eigen Bucuti & Tara Beach Resort. Daarnaast sprak hij over het succes van Aruba bij het bieden van een naadloze, gezonde, snelle en vooruitstrevende omgeving voor veilig reizen en toerisme.

De driedaagse jaarlijkse conferentie bood sprekers en aanwezigen van over de hele wereld, waaronder twintig staatshoofden, ministers van toerisme, CEO’s van hospitality en experts uit de industrie. Meer dan 650 personen waren persoonlijk aanwezig met duizenden meer online.

Deel dit artikel