Nieuws op Aruba

Herontwikkelingsproject Aruba Airport

ORANJESTAD – Aruba Airport start in juni 2021 met het herontwikkelingsproject “Gateway 2030”, ontworpen om enkele van de capaciteitsbeperkingen, klantervaring en duurzaamheid van Queen Beatrix International Airport (AUA Airport) aan te pakken.

Om de Arubaanse economie zo goed mogelijk te ondersteunen is besloten om deze fase 100% lokaal uit te voeren. Dit betekent dat een projectonderneming van vijf Arubaanse aannemers gezamenlijk deze eerste fase van Gateway 2030 zal uitvoeren. “Gateway 2030 Phase 1A zal gebruik maken van de nieuwste technologie en innovatie met o.a. een contactloos proces bij het inchecken. De verbetering van de vitale luchthaveninfrastructuur is een troef voor de lange termijn. De Gateway Phase 1A zal bestaan ​​uit:

  • De bouw van een nieuwe bagagehal
  • De implementatie van een nieuw bagageafhandelingssysteem
  • De uitbreiding van de US Check in hal

Met de start van de Gateway 2030-projectfase 1A zal een investering van 140 miljoen USD worden gedaan en zal meer dan 200 banen opleveren. Planning voor Fase 1A is in juni 2021. In februari 2023 zou het bagage afhandelings gebouw moeten zijn voltooid. In augustus van datzelfde jaar (2023) de oplevering van de incheckhal en de civiele werken. In juli 2024 zou het gehele project klaar moeten zijn.

Deel dit artikel