Nieuws op Aruba

Interceptie Go-fast boot door Kustwacht

Foto – Kustwacht Caribisch Gebied

ORANJESTAD – Op donderdag 8 april 2021 heeft de Rescue en Coordination Center van de Kustwacht laat in de avond een Go-Fast in de territoriale wateren van Aruba gedetecteerd. De radar gaf aan dat het vaartuig in de buurt van de Highrise hotels bij Manchebo Beach aan het varen was.

De Metal Shark I-11 is meteen uitgevaren om het vaartuig te onderscheppen. Tijdens de interceptie ontstond er een achtervolging omdat het vaartuig na een waarschuwingsschot niet wilde stoppen. Het vaartuig is met drie gerichte schoten op de motoren tot stilstand gebracht.

De ingelichte politie is een zoektocht gestart in het gebied rond Arashi, daar er wellicht personen of verdovende middelen zouden zijn achtergelaten.

De KPA heeft niets bijzonders kunnen vinden. Het vaartuig, zonder naam noch registratie, werd samen met de twee mannelijke verdachten, vermoedelijke Venezolanen, naar de kustwacht Steunpunt gebracht voor verdere onderzoek. Zij zijn daarna overgedragen aan Warda Nos Cosa.

Deel dit artikel