Aruba

Koninklijk bedrijf in Caribische deel Koninkrijk

Foto: ©️ Kabinet Gouverneur Aruba

ORANJESTAD – Het bedrijf Aruba Aloe Balm heet voortaan Koninklijke Aruba Aloe Balm. Het is voor de eerste keer dat een Caribisch bedrijf deze eer te beurt valt.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft het recht tot het voeren van het Predicaat Koninklijk verleend aan de Arubaanse onderneming Aruba Aloe Balm. Het is voor het eerst sinds de invoering van het Predicaat Koninklijk door Koning Willem I in 1815, dat het predicaat is toegekend aan een organisatie in het Caribische deel van het Koninkrijk. Donderdag heeft de Gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt, de Oorkonde en de Koninklijke Beschikking behorende bij het predicaat overhandigd aan de eigenaren van Aruba Aloe Balm. 

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het betekent dat de organisatie het Predicaat Koninklijk mag toevoegen aan de naam en de Koninklijke Kroon in het logo mag opnemen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. De criteria voor het verlenen van het Predicaat Koninklijk zijn in het Caribisch deel van het Koninkrijk gelijk aan die in Nederland. De organisatie moet bijvoorbeeld van landelijke betekenis zijn en honderd jaar of langer bestaan. 

De officiële uitreiking van de Oorkonde en de Koninklijke Beschikking vond plaats in de Ballroom van het Hilton Aruba Caribbean. Na een speech van de Gouverneur zijn de Oorkonde en de Beschikking onthuld en in ontvangst genomen door de eigenaren van Aruba Aloe. 

Deel dit artikel