Aruba

Muzikanten Aruba willen weer muziek maken

Muzikanten Aruba willen weer muziek maken
Livemuziek mag alleen als achtergrondmuziek met 1 muzikant | Foto Pixabay

Stichting Musica is teleurgesteld in het coronabeleid van de regering. In het lijstje van afgekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen, die vandaag ingaan, staat wel dat sportscholen weer open mogen, maar muzikanten krijgen niet meer speelruimte.

Normaliter verdienen veel muzikanten hun brood met optredens in de horeca. Op dit moment mag live muziek alleen als achtergrondmuziek. Ook mag er maar een muzikant spelen. 

Wat het bestuur van Stichting Musica vooral dwars zit is het gebrek aan communicatie met het Crisis team van de regering. Voorzitter Edwina Werleman en vicevoorzitter Bobby Gibbs: ,,We wachten nu alweer drie maanden op een reactie, nadat we in januari een formeel voorstel hebben ingediend bij het Crisis Team. Sindsdien is het stil.”

Bij navraag kreeg de stichting te horen dat het Team veel werk heeft en dat heel veel belangengroepen versoepelingen willen. ,,Intussen zijn wel verschillende keren aanpassingen geweest van de coronamaatregelen, maar is er voor de muzikanten niets veranderd.”

De bestuursleden dringen aan op versoepelingen voor de sector: ,,Als onze leden weer kunnen spelen, hoeven ze geen beroep meer te doen op steunfonds FASE. Het lijkt ons belangrijk om een oplossing voor de langere termijn te hebben, zodat we verder komen.”

Stichting Musica doet daarom een dringend beroep op het Crisis Team voor een gesprek over hun voorstel. 

Deel dit artikel