Aruba

Nieuw hoofdkantoor voor Douane Aruba

Nieuw hoofdkantoor voor Douane Aruba
Foto Douane Aruba

De Douane krijgt een gloednieuw hoofdkantoor. Het nieuwe gebouw is duurzaam ontworpen, met veel aandacht voor luchtstroming en schaduw. Daardoor hoeven er veel minder kosten gemaakt te worden voor airconditioning.

Ondanks de precaire situatie van de overheidsfinanciën blijkt het mogelijk om deze lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Het verouderde kantoorpand in het centrum van Oranjestad wordt overgedragen aan bouwbedrijf Bohama. In ruil daarvoor bouwt Bohama een geheel nieuw modern onderkomen voor de douaniers.

,,Een creatieve oplossing die ons land geen cent kost.” Zo noemt demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes de overeenkomst. ,,De werknemers van de Douane verdienen een goede werkplek en we hebben domweg geen geld voor nieuwbouw.” 

De leiding van de Douane dringt al jaren aan op een betere werkomgeving. Ook het personeel voerde de afgelopen jaren geregeld actie om de aandacht te vestigen op de problemen waar ze dagelijks mee worden geconfronteerd. Het huidige douanegebouw is te klein en volgens de betrokkenen ongeschikt voor moderne bedrijfsvoering. 

Deel dit artikel