Nieuws op Aruba

Ambtenaren krijgen 95 procent

Foto - Minister Xiomara Maduro
Foto – Minister Xiomara Maduro

ORANJESTAD – Ambtenaren en trendvolgers krijgen de rest van het jaar 95 procent van hun salaris betaald en kunnen ook rekenen op vakantiegeld en bonusuitkeringen in augustus en november. Minister Xiomara Maduro van Economische Zaken, Financiën en Cultuur heeft een persbericht rondgestuurd met deze mededeling.

Uit de tekst blijkt dat de vakantieuitkering in juni wel voor de helft wordt ingehouden en datzelfde geldt voor de periodieke bonussen. Daarmee komt de totale inhouding uit op 12,5 procent, zoals met de Nederlandse regering afgesproken in het kader van de liquiditeitssteun. ,,Aruba is zwaar getroffen door de crisis. De economie is met een derde gekrompen, 5000 mensen zijn hun baan kwijt en een groot deel van de banen wordt in stand gehouden met behulp van salarissubsidie. Veel mensen krijgen slechts zestig procent van hun salaris of zijn afhankelijk van een uitkering van slechts 950 florin per maand”, aldus de toelichting van de bewindsvrouw.

Ze vindt dat alle mensen die nog steeds een salaris ontvangen van de overheid, zich gelukkig moeten prijzen. ,,De wereld bevindt zich in een crisis, zo groot als nooit eerder vertoond. Als je dan slechts vijf procent hoeft in te leveren, ben je goed af.”

Deel dit artikel