Aruba

Aruba heeft grote problemen met stroomvoorziening

Aruba heeft grote problemen met stroomvoorziening

ORANJESTAD – Zaterdagmiddag viel de stroom uit op een groot deel van Aruba door een technisch probleem bij elektriciteitsproducent WEB. Maandag was stroomleverancier Elmar er verantwoordelijk voor dat een groot deel van de bedrijvenwijk Eagle zonder stroom zat.

Het komt de laatste tijd vaker voor dat de bedrijven in Eagle getroffen worden door een stroomstoring. Er wordt al weken gewerkt aan een nieuwe kabel door het gebied en daarbij gaat niet altijd alles goed.  

Zaterdag was er een technisch probleem bij WEB. Daardoor viel een boiler uit en viel een belangrijk deel van de stroomproductie weg. Wat niet hielp om de storing op te heffen was dat de technici er niet in slaagden de gasturbine op te starten. Daardoor duurde het langer dan verwacht om voldoende stroom ter beschikking te krijgen. 

Voor bedrijven is de stroomuitval een kostbaar probleem.  Betalingen kunnen niet worden verricht en daardoor kunnen klanten niet worden geholpen. De ondernemers willen graag op korte termijn een verklaring over de stroomuitval, maar de energiebedrijven hebben die tegen hun gewoonte in, nog niet gegeven.

Deel dit artikel