Nieuws op Aruba

Covid Art Project

Foto: werk van Andre Nagtegaal ‘Tribute to my CMC Heroes and all front liners on the island taking care of us all’

ORANJESTAD – Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG) organiseert een Covid Art project. Alle artiesten en kunstenaars uit het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden kunnen meedoen. 

Belangstellenden kunnen via online communicatiekanalen creatieve stukken inzenden. De werken moeten iets met Covid te maken hebben.

Het kan gaan om een creatie die geïnspireerd is op corona en tijdens deze Covid-periode tot stand is gekomen.  Het moet in elk geval zo zijn dat de creatie niet had bestaan zonder de invloed van de pandemie.         

Kunstenaars hebben tot en met 19 mei om een of meerdere creatie(s) digitaal in te zenden. Van de ingezonden werkstukken maakt PBCCG een (film) compilatie. die in de maand juni 2021 dagelijks te zien zal zijn op haar sociale mediakanalen. Daarin worden links opgenomen naar de accounts van de deelnemers. Met deze actie wil PBCCG haar waardering en erkenning voor de cultuurontwikkelaars onderstrepen en de kracht en het belang uitlichten van de verbinding via kunst en cultuur.

De informatie over de artiest en het filmpje, foto(’s), schilderwerk, art piece, gedicht, gesproken woord, muziekstuk, verhaal, interview in een digitale presentatievorm naar: info@pbccaribbean.com.

Deel dit artikel