Nieuws op Aruba

Dodenherdenking in stilte

Foto – © Kabinet Gouverneur Aruba

ORANJESTAD – Ook op Aruba worden er in het kader van de Dodenherdenking traditiegetrouw op 4 mei twee minuten stilte in acht genomen. Dit ter nagedachtenis aan allen die in naam van het Koninkrijk der Nederlanden tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en aan allen die sindsdien zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De Gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt woonde aan het begin van de avond de Dodenherdenking bij het Monument voor de gevallenen bij. Net als vorig jaar vond de plechtigheid in aangepaste vorm plaats in verband met de geldende coronamaatregelen. 

,,We moeten stilstaan bij degenen die deze grote offers hebben gebracht, zodat wij nu in vrijheid leven”, aldus demissionair premier Evelyn Wever-Croes. Ze vroeg de Arubaanse bevolking om te denken aan deze mensen en anderen aan te moedigen dit ook te doen. ,,Wij willen nooit meer oorlog en dus moeten we bewust nadenken over onze vrijheid. De enige manier om vrede te garanderen is door onze kinderen van jongst af aan respect, tolerantie en empathie voor anderen bij te brengen. Deze verantwoordelijkheid ligt bij ons allemaal.” 

Ook aanwezig dit jaar waren Coby Henriquez, Vice Voorzitter van de vereniging van oud-strijders Camarada, Statenvoorzitter Juan E. Thijsen, Plaatsvervangend Vertegenwoordiger van Nederland in Oranjestad, David Abrahams en een eenheid van het Korps Mariniers die de rol vervulde van gewapende wacht.

Deel dit artikel