Aruba

Emotionele steun aan mensen in nood na tragisch voorval 4 mei

Emotionele steun aan mensen in nood na tragisch voorval 4 mei

ORANJESTAD – De tragedie die plaatsvond op 4 mei 2021, raakte de hele gemeenschap diep nadat een jonge man zelfmoord pleegde nadat hij zijn strijd tegen depressie had verloren.

Deze tragedie ontroerde de hele gemeenschap nadat dit live op sociale media werd gezien. Het meemaken van zo’n tragedie heeft verdriet veroorzaakt, vragen opgeworpen en verwarring veroorzaakt.

Om deze reden informeert de Sociaal Psychiatrische Dienst (SPD) degenen die hulp nodig hebben na het zien van deze tragedie, om op elk moment tussen 7.30 uur en 16.30 uur contact op te nemen met de SPD door te bellen naar 5224249 en van 17.00 uur tot 19.00 uur door te bellen naar 5924400.

De Sociaal Psychiatrische Dienst heeft psychiaters en gekwalificeerde verpleegkundigen die bellers kunnen bijwonen, advies kunnen geven en ondersteuning kunnen bieden aan degenen die onmiddellijk hulp nodig hebben, maar ook aan degenen die de komende dagen hulp nodig hebben.

Deze Covid-19 crisis heeft niet alleen gevolgen voor de lichamelijke gezondheid, maar leidde bijgevolg tot verlies van werk, verlies van een dierbare en afname van sociale activiteiten. Ook veroorzaakte het geestelijke gezondheidsproblemen zoals stress, onzekerheid, angst en depressie.

Als u zich nu in een situatie bevindt en niet weet wat u moet doen, of als u zich depressief voelt of zin heeft om op te geven, weet dan dat u de SPD 24 uur per dag en 7 dagen per week kunt bellen voor hulp en ondersteuning.

Deel dit artikel