Aruba

Gezamenlijke patrouille Kustwacht Aruba en Amerika

Gezamenlijke patrouille Kustwacht Aruba en Amerika

De Amerikaanse Kustwacht Sector San Juan en de Kustwacht cutter Panter uit Aruba hebben begin deze maand een tiendaagse patrouille op zee uitgevoerd. De Panter en de Amerikaanse kustwacht cutter Donald Horsley hebben de operatie Clockwork uitgevoerd in de buurt van Puerto Rico. 

Het doel van operatie Clockwork was het versterken van de samenwerkingsverbanden van de partners. De deelnemende eenheden van de partners aan operatie Clockwork waren: het Joint Rescue Coordination Center van de Kustwacht Caribisch gebied, cutter Panter van de Kustwacht Caribisch gebied, het patrouille vliegtuig van de Kustwacht Caribisch gebied, Sector San Juan Command Center, de USCGC Donald Horsley en het U.S. Maritime Patrol Aircraft.

De operatie was gericht op het bestrijden en verstoren van illegale activiteiten die plaatsvinden in de Anegada Passage bij de Virgin Islands en het Saba Bank gebied. Bovendien verstoren dergelijke operaties ook de aanvoerroutes van drugs van het Frans/Nederlandse eiland Sint Maarten naar Puerto Rico.

Deel dit artikel