Nieuws op Aruba

MAS van de partij

ORANJESTAD – De politieke partij MAS is er als eerste partij in geslaagd de benodigde 587 handtekeningen te verzamelen die nodig zijn voor deelname aan de verkiezingen van 25 juni. Daarmee staat vast dat de kiesgerechtigden kunnen stemmen op oud-minister Marisol Lopez- Tromp.

De voormalig bewindsvrouw op Infrastructuur stelde een jaar geleden de fraude bij de toekenning van terreinen en bouwvergunningen aan de kaak. Omdat ze daarmee op de tenen trapte van de nog altijd invloedrijke oud-minister Otmar Oduber, moest ze het veld ruimen. Ze vindt zelf nog altijd dat haar ontslag op een ongrondwettelijke manier tot stand is gekomen. 

Na een pauze in haar politieke carriere besloot Lopez-Tromp die toch weer voort te zetten. Omdat de regering was gevallen en er vervroegde verkiezingen werden uitgeschreven, kon op grond van de regels geen nieuwe partij meer worden ingeschreven voor die verkiezingen. Daarop nam de politica de zieltogende partij MAS over. 

Omdat deze partij momenteel niet in het Parlement vertegenwoordigd is, zijn 587 handtekeningen nodig om de kandidatenlijst te ondersteunen. 

Deel dit artikel