Nieuws op Aruba

Militairen Koninklijke Landmacht oefenen op Bonaire

Militairen Koninklijke Landmacht oefenen op Bonaire

KRALENDIJK – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht met het marineschip de Pelikaan. De militairen voeren onder meer ‘sociale patrouilles’ uit in de omgeving van Kralendijk. Alle soldaten zijn gevaccineerd en houden zich aan de coronaregels. De militairen van de Compagnie in de West zijn afkomstig van de 11e Luchtmobiele Brigade uit Assen.

De oefening op Bonaire wordt gehouden vanwege de grondwettelijke taken die de krijgsmacht ook in het Caribisch gebied heeft. Zo is één van de taken het kunnen verdedigen van het eigen grondgebied, wanneer dit zou worden aangevallen. Dit is uiteraard niet aan de orde, maar Defensie traint hier wel voor. Hiervoor is het ook noodzakelijk dat de militairen op alle eilanden goed bekend zijn.

COVID

De Compagnie in de West houdt zich bij de oefening aan alle COVID-regels van Bonaire. De oefening is ook door het Openbaar Lichaam Bonaire goedgekeurd. De Compagnie in de West is op Curaçao reeds tweemaal gevaccineerd.

De militairen zijn roterend geplaatst op Curaçao voor een periode van 4 maanden. Ze zijn inzetbaar voor het bieden van noodhulp of het verlenen van militaire bijstand aan de civiele autoriteiten.


Deel dit artikel