Nieuws op Aruba

Oud-minister Aruba gearresteerd op verdenking van corruptie

ORANJESTAD – Parlementarier Benny Sevinger (AVP) is aangehouden, samen met zijn echtgenote Claudia. Ze worden apart van elkaar gehoord in verschillende politiebureaus.

Het Openbaar Ministerie (OM) besloot vanmorgen tot aanhouding van het stel in verband met de strafzaak Avestruz. De voormalig minister van Infrastructuur wordt verdacht van strafbare feiten in verband met de uitgifte van terreinen aan bedrijven tussen 2009 en 2017. Daarbij wordt door het OM onderzoek gedaan naar onder andere fraude, valsheid in geschrifte, ambtelijke omkoping, corruptie en witwassen.

Op 2 oktober 2019 heeft de Landsrecherche al eens huiszoeking gedaan bij de voormalig bewindsman. Omdat zijn partij de arrestatie al lange tijd zag aankomen, staat het Statenlid op een onverkiesbare 29-ste plaats op de kieslijst van de AVP.

Deel dit artikel