Nieuws op Aruba

Ruim 70.000 kiesgerechtigden

ORANJESTAD – Voor de verkiezingen op 25 juni krijgen 70.281 mensen op Aruba een oproepkaart toegestuurd. Dat heeft Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister (Censo) bekend gemaakt. 

Volgens de kieswet mogen alleen inwoners die officieel geregistreerd zijn in het bevolkingsregister, hun stem uitbrengen. Ze moeten de Nederlandse nationaliteit hebben en op de dag van de verkiezingen achttien jaar of ouder zijn. In het register stonden op 7 april 2021 – de datum waarop het kiesregister werd gesloten – 70.281 inwoners die aan deze eisen voldoen. 

Burgers kunnen online controleren of ze in het kiesregister staan en bij welk stembureau ze hun stem mogen uitbrengen. Dat kan op de website van Censo, https://www.censo.aw/stemcheck/, onder het kopje ‘Verkiezingen’. Kiesgerechtigden die hun rijbewijs willen gebruiken als identiteitsbewijs tijdens de verkiezingen, krijgen het advies om hun persoonsgegevens (naam, geboortedatum en geboorteplaats) te controleren. 

Deel dit artikel