Nieuws op Aruba

Sevinger langer vast

ORANJESTAD – Oud-minister Benny Sevinger (AVP) blijft voorlopig achter de tralies. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten.

Woensdag werd de verdachte aangehouden. Ook zijn vrouw werd opgepakt. Sevinger wordt verdacht van het begaan van verschillende strafbare feiten waaronder omkoping, ambtsmisbruik, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Zijn echtgenote wordt verdacht van witwassen. Vrijdagmiddag zijn de verlengingen inverzekeringstelling van deze verdachten door de rechter-commissaris getoetst en goedgekeurd. De echtgenote van de politicus kwam in de loop van het weekend op vrije voeten, maar blijft wel verdachte.

Daarnaast heeft de rechter-commissaris de door het OM ingediende vordering gevangenhouding van de verdachte P.Th.A.S. behandeld. Ook deze verdachte blijft voorlopig vast zitten. 

De voorlopige hechtenis in de zaken tegen F.F.A., F.P.E. en M.L.A. is onder voorwaarden geschorst. Naast algemene voorwaarden, heeft de rechter-commissaris als bijzondere voorwaarden opgenomen dat de verdachten geen contact mogen hebben met bepaalde personen en dat zij dienen mee te werken aan verder onderzoek.

Deel dit artikel