Nieuws op Aruba

Testverplichting voor reizigers naar Aruba blijft

Testverplichting voor reizigers naar Aruba blijft

ORANJESTAD – Nederlanders mogen weer voor vakantie naar Aruba. Ook voor hen gelden nog steeds regels om op het eiland te worden toegelaten.

Alle bezoekers die naar Aruba reizen moeten verplicht de online immigratiekaart (Embarkation/Disembarkation card) invullen. Onderdeel van het online-toelatingsproces is het toevoegen van een negatief PCR-testresultaat. Dat moet binnen 72-12 uur voor vertrek geregeld zijn.

Indien men geen negatief PCR-testresultaat presenteert, wordt de PCR-test alsnog bij aankomst op het vliegveld op Aruba afgenomen. De kosten voor de test zijn daar 75 dollar. 

Ook is op Aruba de Aruba Bezoekersverzekering geïntroduceerd. De Aruba bezoekersverzekering is een verplichte verzekering om bezoekers tegen gemaakte medische- en niet-medische kosten te verzekeren, indien men tijdens het verblijf op het eiland positief getest wordt op COVID-19. De kosten daarvan bedragen vijftien dollar per persoon.

Deel dit artikel