Nieuws op Aruba

Toerisme krabbelt op

ORANJESTAD – In de maand april hebben 58.774 verblijfstoeristen Aruba bezocht. Dat is 63 procent van het aantal van recordjaar 2019. Daarmee lijkt het toerisme een flinke stap te maken op de weg omhoog uit de crisis.

Van de verblijfstoeristen kwamen er 53.556 uit Noord Amerika en 2.530 uit Europa. Van de bezoekers, kwamen er 1.033 uit de Caribische regio. Omdat de grenzen met Latijns-Amerika niet langer gesloten zijn, kwamen daar ook weer toeristen vandaan. Dat waren er 1.625. Bij elkaar heeft Aruba in het eerste kwartaal 112.317 bezoekers ontvangen.

Aruba Tourism Authority (Ata) verwacht dat het tweede kwartaal van 2021 iets beter wordt dan het eerste kwartaal. Het Toerismebureau verwacht een groei van tussen de vijftien en 37 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2021.

Op basis van de laatste cijfers is Ata ‘voorzichtig optimistisch’ over de ontwikkeling van het toerisme over heel dit jaar. Dat zou leiden tot herstel van 55 procent van het toerisme in vergelijking met topjaar 2019. 

Ten aanzien van het cruisetoerisme laat Ata weten dat nog niet duidelijk is wanneer dat weer opstart. ,,Momenteel zijn cruises op de Middellandse Zee goedgekeurd door de Europese Unie, mits op de schepen strenge protocollen worden gehanteerd. Het wachten is op het Center for Disease Control and Prevention voor goedkeuring van protocollen voor het Caribische gebied”, aldus Ata. 

Het Toerismebureau benadrukt het belang van vaccineren om Aruba weer tot bloei te kunnen laten komen als toeristische bestemming.

Deel dit artikel