Nieuws op Aruba

Vaccinatiebereidheid neemt af

ORANJESTAD – De regering maakt zich zorgen over de teruglopende belangstelling voor vaccinatie tegen Covid-19. Binnenkort komt er een nieuwe campagne om de nog niet gevaccineerden over de streep te trekken.

Momenteel heeft rond de 56 procent van de bevolking een of twee prikken gehad. Terwijl tot voor kort lange rijen wachtenden bij de vaccinantiecentra stonden, komen er nu tussen de 300 en 400 personen per dag. Onlangs werd een vacunathon georganiseerd, die ruim 7000 gevaccineerden opleverde. Om het makkelijk te maken kan iedereen zonder afspraak voor een vaccinatie terecht.

Momenteel wordt onderzocht wat de reden is dat mensen zich nog niet hebben laten vaccineren. 

De regering benadrukt dat genoeg mensen ingeent moeten zijn om de maatregelen te kunnen afschaffen en alle activiteiten weer mogelijk te maken. Ook voor de ontwikkeling van het toerisme is van belang dat het eiland corona de baas is. 

Deel dit artikel