Nieuws op Aruba

Vacunathon groot succes

Foto – Teresita Center San Nicolas

ORANJESTAD – Volgens Directie Volksgezondheid hebben 8.265 mensen het afgelopen weekend gebruik gemaakt van de gelegenheid om zich te laten vaccineren tijdens de tweede vacunathon. Bij de eerste vacunathon waren dat er 7.101.

Een groot verschil is wel dat er veel mensen kwamen voor hun tweede prik, namelijk 6.513. Dat betekent dat slechts 1.752 mensen hun eerste vaccinatie tegen corona hebben laten zetten. Bij elkaar zijn nu meer dan 60.000 Arubaanse burgers geheel of gedeeltelijk gevaccineerd. 

Dat is veel ten opzichte van de 70.000 volwassenen die op het eiland staan ingeschreven, maar in werkelijkheid liggen de cijfers anders. Ook veel mensen die illegaal op het eiland verblijven mogen zich laten vaccineren. Hoeveel dat er zijn is niet bekend. De schattingen lopen uiteen van 10.000 tot 30.000 personen in alle leeftijden.

De regering streeft er naar dat op 1 juni, het officiële begin van het orkaanseizoen, 85 procent van de volwassen bevolking is gevaccineerd.

Deel dit artikel