Aruba

‘Veel succes aan alle partijen’

Evelyn Wever-Croes tijdens een meeting | Foto © Kabinet Wever Croes

ORANJESTAD – Demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes wenst alle twaalf partijen die meedoen aan de verkiezingen van 25 juni, veel succes. Tegelijkertijd is ze gefrustreerd over de mate waarin de coronaregels worden vergeten tijdens de campagne-activiteiten.

,,Ook mijzelf overkomt het dat mensen zonder mondkapje naar me toe komen voor een omhelzing of een kus. Tijdens vorige campagnes was dat normaal, maar nu kan dat echt niet. Dit gedrag geeft duidelijk aan dat boodschap nog niet bij iedereen is geland dat het gevolgen heeft als we ons niet aan de regels houden. We moeten voorkomen dat er meer mensen besmet raken”, aldus de premier.

Ze begrijpt dat het versoepelen van de regels de indruk kan wekken dat alles weer kan, maar dat corona er nog steeds is. ,,Gezien het dalende aantal besmettingen was er geen legitieme reden om de bevolking nog langer zware beperkingen op te leggen, maar men moet zich wel houden aan de regels die nu gelden.”

De premier hoopt dat de politici hun best gaan doen om op een meer verantwoorde manier campagne te voeren. 

Deel dit artikel