Nieuws op Aruba

Voedselhulp Arubaanse aangelegenheid

Foto’s – Red Cross Aruba

ORANJESTAD – Vanaf 1 juli is het Rode Kruis niet langer belast met het verstrekken van voedselpakketten. De mensen die afhankelijk zijn van voedselpakketten om te overleven, krijgen ze dan via de Arubaanse overheid. 

Een jaar geleden besloot de Nederlandse regering om noodhulp te geven aan mensen op Aruba die anders honger zouden lijden. Het Rode kruis werd belast met de coordinatie. Nu de coronacrisis veel langer duurt dan destijds voorzien, beschouwt de Nederlandse overheid deze hulp niet langer als noodhulp, maar als structurele voedselvoorziening. De Nederlandse regering vindt dat een land daar zelf verantwoordelijk voor is en stopt er per 1 juli mee. 

Demissionair minister-president, Evelyn Wever-Croes verklaarde dat de regering op dit moment bezig is met de overdracht van de werkzaamheden. De kosten worden nog drie maanden door Nederland gedragen en daarna wordt Aruba ook daarvoor verantwoordelijk.

Deel dit artikel