Nieuws op Aruba

Vraagtekens bij handelen Openbaar Ministerie Aruba

Vraagtekens bij handelen Openbaar Ministerie Aruba

ORANJESTAD – Advocaat David Kock vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) op zijn zachtst gezegd discutabele beslissingen heeft genomen rond de aanhouding van zijn client, Benny Sevinger. De oud-minister van Infrastructuur werd gisteren in een koffiehuis aangehouden, voor het oog van tientallen getuigen.

Kock vindt het merkwaardig dat zijn client in maart nog van het OM te horen kreeg dat er voor 1 september geen beslissing genomen zou worden over eventuele strafrechterlijke vervolging, zei hij tegen Patrick Paskel van 24ora.com. ,,Nu, enkele weken voor de verkiezingen, wordt  hij aangehouden voor ondervraging.” De advocaat vindt de manier van aanhouden, terwijl Sevinger koffie dronk met vrienden, ‘een onnodige show’. ,,Mijn client is steeds beschikbaar geweest voor het beantwoorden van vragen.”

De raadsman verwacht dat de voormalig bewindsman voorlopig niet op vrije voeten komt, gezien de enorme berg aan materiaal die het OM in drie jaar onderzoek bijeen heeft gebracht.

Deel dit artikel