Nieuws op Aruba

Weer aanhouding in zaak Avestrus

ORANJESTAD – De Landsrecherche heeft gistermorgen Peter S. gearresteerd. De handelaar in onroerende goed wordt ondervraagd in het kader van de zaak Avestrus. 

In januari werden bij hem in huis in op kantoor huiszoekingen verricht. Daarbij werd een deel van de administratie in beslag genomen. 

Die zaak Avestrus draait om mogelijke misstanden en corruptie rond de uitgifte van overheidsterreinen tussen 2009 en 2017. Concreet zoekt het Openbaar Ministerie naar aanwijzingen dat bepaalde bedrijven of personen op een onwettige manier grond of een optie daarop in erfpacht hebben gekregen.

Twee andere verdachten, voormalig directeur van DIP, Franklin A. en Leoncita A. zitten nog vast. De afgelopen weken zijn meer verdachten aangehouden, maar inmiddels op vrije voeten gesteld, omdat het onderzoek naar hun betrokkenheid is afgerond. 

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft laten weten dat het onderzoek bijna is afgerond en dat er mogelijk nog meer mensen worden gearresteerd. De mogelijke rol van ex-minister Benny Sevinger (AVP) is daarbij cruciaal. Morgen wordt bekend of Sevinger, die nu Parlementariër is, zijn politieke carrière voortzet. Dan worden de kandidatenlijsten ingediend voor de verkiezingen op 25 juni. 

Deel dit artikel