Nieuws op Aruba

Workshop Storytelling Kloosterleven Fraters van Tilburg

ORANJESTAD – Speciaal voor het Kloosterjaar in 2021 organiseert het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) de workshop storytelling kloosters en kloosterlingen. Niet alleen in de gemeente Tilburg, maar ook op Curaçao, Aruba, Bonaire en in Suriname waren de Fraters van Tilburg aanwezig. De kloosterlingen, de fraters en paters, nonnen en zusters gaven les op de scholen, waren actief in de zorg en beïnvloedden zelfs de vrijetijdsbesteding, zoals het verenigingsleven.

De deelnemers aan de workshop schrijven een verhaal vanuit een persoonlijke ervaring of aan de hand van een interview over de activiteiten van de religieuzen. 

Naast dat het TijdLab gelegenheid biedt om deze persoonlijke verhalen te schrijven, is er een tweede vraag of opdracht, namelijk om een bijdrage te leveren aan de verhalenwebsite Geheugen van Tilburg

De workshops worden begeleid door medewerkers van Erfgoed Brabant. De gratis bijeenkomsten zijn online en geschikt om ook vanuit Curaçao, Bonaire of Aruba mee te doen. Ze vinden plaats op 12 mei, 2 juni en 23 juni van 10.00 tot 12.30 uur, via Teams of Zoom. Aanmelden kan per mail info@stadsmuseumtilburg.nl

Deel dit artikel