Nieuws op Aruba

Aruba in wereldtop met vaccinatie-uitrol

ORANJESTAD – Op Aruba verloopt het vaccinatieproces zeer voorspoedig. Het eiland staat zelfs in de top van snelst vaccinerende landen ter wereld (Our World in Data). Op dit moment hebben ruim 66.000 inwoners hun eerste vaccinatie tegen COVID-19 gekregen. Dit is 67% van de doelgroep (18+). Van deze groep hebben ruim 55.000 mensen ook een tweede prik gekregen, waardoor zij volledig gevaccineerd zijn. Het doel is nog steeds om in de zomer ongeveer 80% van de gehele bevolking te hebben gevaccineerd.

Ook is vanaf het begin van de COVID-19 crisis volop ingezet op het zoveel mogelijk testen van de bevolking, waardoor Aruba tot een van de beste landen ter wereld behoort omtrent het testen per hoofd van de bevolking. Het testbeleid is aanzienlijk strenger dan in omliggende landen. Inkomende reizigers zijn sinds de heropening van het eiland aan strenge testverplichtingen onderworpen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat in de periode juli – oktober 2020, minder dan 1% van de toeristen positief getest is.

Deel dit artikel