Aruba

AVP eist hertelling van stemmen

AVP eist hertelling van stemmen

De Arubaanse Volkspartij AVP van oud-premier Mike Eman, eist controle van de ongeldige stemmen die zijn uitgebracht tijdens de parlementsverkiezingen van vrijdag. De partij vermoedt ongeregeldheden bij de telling. Het relatief grote aantal ongeldig verklaarde stemmen waarbij op de AVP zou zijn gestemd, noemt de partij opvallend.

Er zijn vrijdag bijna duizend stemmen ongeldig verklaard en volgens de AVP mist de partij net enkele tientallen stemmen om een extra restzetel te krijgen. De MEP van de huidige premier Evelyn Wever-Croes kreeg afgelopen vrijdag negen zetels (zeven zetels + twee restzetels) met 20.701 stemmen. De AVP kreeg 2353 stemmen minder en behaalde maar liefst twee zetels minder (zes zetels + een restzetel). In totaal zijn er 58.599 geldige stemmen uitgebracht en 893 ongeldige.

De groene partij vermoedt dat er sprake is van opzet bij het ongeldig verklaren van de stemmen, waardoor de partij flink benadeeld wordt. Er is inmiddels een petitie gestart om hertelling te eisen en daar lijkt voldoende steun voor te zijn.

Deel dit artikel