Nieuws op Aruba

Beperkingen Sevinger opgeheven

ORANJESTAD – Oud-minister Benny Sevinger mag sinds gisteren weer boeken lezen en met zijn vrouw telefoneren. Vandaag worden ook de andere beperkingen die hem waren opgelegd, ingetrokken. 

De voormalig minister van Infrastructuur zat sinds zijn aanhouding in afzondering. Toen hij werd overgebracht van een politiecel naar de gevangenis, kwam hij in zijn eentje in een cel terecht en mocht met niemand contact hebben, behalve met zijn advocaat. Ook had hij geen toegang tot lectuur, televisie, radio of Internet.

Gistermiddag zou de zaak dienen die zijn raadsman had aangespannen vanwege de in zijn ogen veel te zware beperkingen. ,,Er is geen enkele reden om mijn client het lezen van een boek uit de gevangenisbibliotheek te ontzeggen. Dat heeft helemaal niets met de zaak te maken. Nu, net voordat onze zaak dient, krijgt mijn client toegang tot boeken en morgen worden de andere beperkingen opgeheven. Ze dienden dus geen enkel doel.”

Volgende week buigt de rechter-commissaris zich over verlenging van de gevangenneming. Mocht dat leiden tot langere opsluiting, dan gaat de advocaat zeker stappen ondernemen. Naar zijn mening is het wel raar dat zijn client met niemand contact mag hebben, terwijl het onderzoek al jaren loopt en de verdachten dus uitgebreid met elkaar over de zaak hebben kunnen praten.

Sevinger is hoofdverdachte in de zaak Avestrus. Die draait om gesjoemel met de toewijzing van erfpachtterreinen tussen 2009 en 2017. Alle andere verdachten zijn op vrije voeten, maar mogen geen contact met elkaar hebben.

Deel dit artikel