Aruba

Corona-update voor Bonaire, Curaçao en Aruba

Corona-update voor Bonaire, Curaçao en Aruba

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen per eiland. Daarnaast lees je het aantal nieuwe, positief getesten per dag en het aantal positief geteste mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Aruba

Het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Aruba is met 36 procent gestegen ten opzichte van afgelopen dinsdag. De afgelopen dagen kwamen er iedere dag acht tot zestien nieuwe gevalllen van Covid-19 bij op het eiland.

Op Aruba zijn gisteren 482 mensen getest op Covid-19. Van hen kregen zestien mensen een positief resultaat.

Acht mensen herstelden weer van het virus.

Aruba heeft nu 64 actieve gevallen van Covid-19.


Bonaire

Het aantal actieve gevallen van Covid-19 is de laatste dagen gedaald. Afgelopen dinsdag waren er nog acht actieve gevallen op het eiland. Sinds die dag zijn er twee nieuwe actieve gevallen bij gekomen, maar meer mensen herstelden van het virus.

Op Bonaire zijn zes mensen getest op Covid-19. Geen van hen kreeg een positief resultaat.

In het ziekenhuis op Bonaire liggen geen mensen meer die positief getest zijn. Daarnaast herstelden er drie mensen van het virus.

Bonaire heeft nu twee actieve gevallen van Covid-19.


Curaçao

Afgelopen weekend is er op Curaçao iemand overleden die positief getest was. Deze patiënt lag al enige tijd op de intensive care van het ziekenhuis op het eiland. Hiermee komt het totaal aantal doden sinds het begin van de crisis op 123 te staan. Het aantal actieve gevallen van Covid-19 zakte met zeventien procent sinds afgelopen dinsdag. Ook liggen er weer minder mensen in het ziekenhuis die positief getest zijn.

Op Curaçao zijn gisteren 782 mensen getest. Slechts één persoon kreeg een positief resultaat.

In het ziekenhuis op Curaçao liggen nu nog twaalf positief getesten. Vier van hen liggen op de intensive care.

Curaçao heeft nu negentien actieve gevallen van Covid-19.


Deel dit artikel