Nieuws op Aruba

Eerste cruiseschip aangekomen op Aruba

Foto – Aruba Port Authority

ORANJESTAD – Na bijna vijftien maanden kwamen er gisteren weer cruisepassagiers aan in Oranjestad. Het waren ruim 500 toeristen en enkele honderden bemanningsleden.

Rond 08.00 uur werd de Celebrity Millenium Cruise feestelijk binnengehaald met fonteinen van water. Minister Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport sprak van ‘een vreugdevolle dag’. ,,Na vijftien maanden ontvangt Aruba weer een cruiseschip met passagiers. We kunnen gerust spreken van een historische dag.” De bewindsman legde uit dat Aruba gekozen is als een van de aanlegplaatsen, omdat al meer dan 65 procent van de bevolking is gevaccineerd en het eiland daarom als veilig wordt beschouwd. ,,Daarvoor wil ik alle frontliners en andere mensen bedanken die zich hebben ingezet om dit te bereiken.” 

Alle (volwassen) passagiers zijn gevaccineerd tegen corona en moeten zich aan een streng protocol houden, ook als ze aan land zijn of een tour maken. Mondkapjes, handen ontsmetten en afstand houden is het devies. Over twee weken komt het schip weer langs op Aruba.

Deel dit artikel