Nieuws op Aruba

Europese programma’s voor Antilliaanse cultuur en media

ORANJESTAD – Leden van de sectoren media en cultuur kunnen onder voorwaarden een beroep doen op Europees geld voor bepaalde projecten. Hoe dat in elkaar zit wordt uitgelegd tijdens een interactieve sessie op 14 juni, georganiseerd door DutchCulture.

Creative Europe (2014-2020) is het zevenjarige ondersteuningsprogramma van de Europese Commissie voor de culturele en audiovisuele sector en bestaat uit twee subprogramma’s: Cultuur en MEDIA. Het budget van Creative Europe is 1,46 miljard euro voor zeven jaar, waarvan 31 procent bestemd is voor cultuur, 56 procent voor MEDIA en 13 procent voor cross-sectorale projecten. 

De doelstelling is om de diversiteit op het gebied van cultuur, cultureel erfgoed en talen te ontwikkelen. Ook het vergroten van het concurrentievermogen en de economische slagkracht van de culturele en creatieve sectoren is ook een doel.

DutchCulture, voorheen de Stichting Internationale Culturele Activiteiten (SICA) is een Nederlandse stichting die zich bezighoudt met promotie van de Nederlandse cultuursector in het buitenland. 

De informatiesessie is op 14 juni van 9.00 tot 11.00 uur via YouTube. Registreren kan via info@arubagovernment.eu  of website: www.europehousearuba.org

Deel dit artikel