Aruba

Gouverneur spreekt met partijleiders en adviesorganen

Gouverneur spreekt met partijleiders en adviesorganen

ORANJESTAD – De Gouverneur van Aruba, Alfonso Boekhoudt, start vandaag met consultatiegesprekken met adviesorganen en politieke leiders. Tijdens de consultatiegesprekken laat de Gouverneur zich adviseren over de mogelijkheden voor de formatie van een nieuw kabinet, gelet op de uitslag van de verkiezingen voor de Staten. 

Gouverneur Boekhoudt spreekt allereerst apart met de voorzitter van de Raad van Advies, Frits Goedgedrag, en de voorzitter van de Staten, Juan Thijsen. Vanmiddag spreekt de Gouverneur met de lijsttrekkers van de politieke partijen die op basis van de voorlopige verkiezingsuitslag ten minste één zetel hebben behaald. Evelyn Wever-Croes (MEP) bijt het spits af, gevolgd door Mike Eman (AVP), Ursell Arends (RAIZ), Marisol Lopez Tromp (MAS) en Miguel Mansur (Accion21). 

Verder zal de Gouverneur consultatiegesprekken voeren met de voorzitter van de Sociaal Economische Raad, Tisa LaSorte, de waarnemend voorzitter van de Algemene Rekenkamer, Frederick Nuboer, en met het Arubaans lid van het College Aruba financieel toezicht, Hellen van der Wal. 

De consultatiegesprekken vormen het begin van het formatieproces om te komen tot een nieuwe regering voor Aruba. Naar verwachting worden de consultatiegesprekken op woensdag 30 juni afgerond. De volgende stap in het formatieproces is dat de Gouverneur aan de hand van de uitkomst van de consultatiegesprekken een informateur aanwijst en de opdracht aan deze persoon formuleert.

Deel dit artikel