Nieuws op Aruba

Jarige Reclassering zorgt voor zestig laptops

ORANJESTAD – De Arubaanse Stichting voor Reclassering en Kinderbescherming 1961 bestaat zestig jaar. In het kader daarvan heeft de organisatie een inzamelingsactie opgezet. Het doel daarvan was om zestig laptops te kopen voor scholieren van wie de ouders daar geen geld voor hebben. Dat doel is zo goed als bereikt.

Op 8 mei 1961 werd de „Arubaanse Stichting voor Reclassering en Kinderbescherming 1961” opgericht na veel aandringen van de zijde van de Justitie door pastoor J. Burgemeester, Officier van Justitie Mr. C. Fliek en secretaris van de Voogdijraad Mr. F. Hartong. 

De filosofie en het geloof binnen de Reclassering is dat ieder mens voor een verandering ten goede vatbaar is. Ook als het personen betreft, die met de Justitie in aanraking zijn gekomen en een strafbaar feit hebben gepleegd, ongeacht hun leeftijd, sexe, nationaliteit, godsdienst en culturele achtergrond.

Deel dit artikel