Aruba

Meer leesplezier voor kinderen op Aruba

Meer leesplezier voor kinderen op Aruba

De Nederlandse Koninklijke Bibliotheek heeft via de organisatie Biblionef 51 dozen met boeken gestuurd naar Aruba. De kinderboeken worden opgenomen in de collectie van Biblioteca Nacional.

Het doel van Biblionef is om alle kinderen, ongeacht hun persoonlijke omstandigheden, op jonge leeftijd te laten ontdekken hoeveel plezier en vreugde lezen kan geven, en hen zo voor de rest van hun leven tot enthousiaste lezers te maken.

Biblionef werkt nauw samen met scholen die over onvoldoende middelen beschikken, en met plaatselijke bibliotheken die oftewel te ver liggen van een openbare bibliotheek, of die gewoonweg niet genoeg middelen hebben voor de aanschaf van nieuwe boeken.

Sinds haar oprichting in 1991 heeft Biblionef Nederland meer dan 900.000 gloednieuwe kinderboeken in het Engels, Nederlands en andere Europese en Afrikaanse talen verstuurd naar meer dan 1.3 miljoen kinderen wereldwijd. Aruba maakt sinds het jaar 2000 deel uit van Biblionef.

Momenteel wordt in samenwerking met de biblioteken van het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden ook gewerkt aan een online bibliotheek en de donatie van meubilair.

Deel dit artikel