Nieuws op Aruba

Oud-minister Aruba langer vast

Oud-minister Aruba langer vast

ORANJESTAD – Statenlid en oud-minister Benny Sevinger(AVP) zit voorlopig in de gevangenis. De rechter heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen.

Het Openbaar Ministerie had een verzoek ingediend voor verlenging van de voorlopige hechtenis voor de duur van zestig dagen. De advocaat van Sevinger vroeg om schorsing hiervan, maar daar ging de rechter niet in mee.

De voormalig bewindsman is hoofdverdachte in de zaak Avestrus. Die draait om mogelijk gesjoemel met de uitgifte van grond in de periode 2009 – 2017. Hij wordt verdacht van onder meer ambtsmisbruik, ambtelijke omkoping en witwassen.

De beslissing van de rechter betekent dat Sevinger definitief geen actieve rol speelt bij de verkiezingen van vrijdag. Hij was voor de zekerheid al op plaats 29 van de kieslijst gezet, als lijstduwer. 

Deel dit artikel