Nieuws op Aruba

Passagiersaantallen Aruba stijgt

Foto – Airport Reina Beatrix

ORANJESTAD – De Arubaanse Luchthaven Reina Beatrix merkt goed dat de toeristen het eiland weer weten te vinden voor een vakantie. Het wordt weer drukker doordat het eiland steeds meer bezoekers krijgt.

In april en mei 2021 zijn bij elkaar 136.103 passagiers vertrokken vanaf Luchthaven Reina Beatrix. Het overgrote deel waren Amerikanen. Aruba Airport Authority (AAA) laat weten blij te zijn met ‘deze twee uitstekende maanden sinds de pandemie toesloeg’. 

In vergelijking met topjaar 2019 gaat het om 65 procent herstel. In april en mei 2021 verwerkte AUA Airport respectievelijk 65.651 en 70.452 vertrekkende passagiers. April noteerde veertig procent meer dan maart en mei zeven procent meer dan april. 

Op basis van de laatste beschikbare inzichten verwacht AUA Airport zestig procent herstel van het luchtverkeer in het jaar 2021 in vergelijking met het jaar 2019. Dat betekent ongeveer 760.000 vertrekkende passagiers. Dit zou een stijging van 77 procent betekenen ten opzichte van het jaar 2020 toen er in totaal 430.000 werden verwerkt.

Deel dit artikel