Aruba

Pretboek voor kinderen

Pretboek voor kinderen

De leerlingen van basisscholen krijgen deze week een exemplaar van ‘Buki di Pret’. Buki di Pret is een boekje vol leuke activiteiten en aanbiedingen, geldig tijdens de grote vakantie, speciaal voor lagereschoolkinderen.

Op 28 juni zijn de eerste ‘Buki’s di Pret’ uitgedeeld aan leerlingen van Colegio Bon Bini en Sint Fransiscus College in Oranjestad. Sportclubs, restaurants, de marine en allerlei andere organisaties doen eraan mee.

Het doel achter Buki di Pret is om zoveel mogelijk Arubaanse kinderen in de leeftijd van zes tot dertien jaar een leuke grote vakantie te geven. De initiatiefnemers hopen dat het boekje kinderen en hun ouders activeert om de vele leuke dingen die Aruba biedt te ontdekken en de kinderen stimuleert hun interesses en talenten te ontdekken.

Aan ondernemers, organisaties en verenigingen op Aruba is gevraagd of ze tegen een kleine vergoeding een leuke, laagdrempelige activiteit wilden verzinnen. Team Buki di Pret heeft al deze activiteiten gebundeld in het ‘buki’.

Bij de selectie van activiteiten is rekening gehouden met het feit dat niet iedereen beschikt over vervoer. De activiteiten zijn daarom zoveel mogelijk verspreid over het eiland. En ook aan kinderen die ondanks dat niet in staat zijn om activiteiten te bezoeken is gedacht; speciaal voor hen bevat het boekje ook kleurplaten, spelletjes en puzzeltjes en zijn er heel veel leuke tips opgenomen voor kinderactiviteiten die je het hele jaar door gratis kan doen.

Het boekje is meertalig: Papiaments, Nederlands én Engels.

Deel dit artikel