Nieuws op Aruba

Toeristen gered uit zee

ORANJESTAD – Twee toeristen zijn zaterdagochtend van de verdrinkingsdood gered bij Baby Beach, een populair strand aan de uiterste zuid-oostkant van Aruba. De vrouwen raakten achter de rotsen buiten de zwemzone in problemen, vanwege de sterke stroming. 

De hulpdiensten kregen de melding dat twee personen bij Baby Beach waren verdronken. Ze kwamen direct in actie. Hulpverleners gingen het water in en het lukte hen om de slachtoffers uit zee te halen. 

Eén vrouw haalde niet meer zelfstandig adem, maar kon worden gereanimeerd. Het andere slachtoffer was er ook ernstig aan toe. De vrouwen zijn naar het Horacio Oduber Hospital gebracht. 

Politiewoordvoerder Lito Laclé verklaarde na afloop dat bij de inzet ook een collega-buiten-dienst was betrokken. Twee burgers die ter plaatse waren, hebben de autoriteiten geholpen bij de reddingsactie.  

Deel dit artikel