Nieuws op Aruba

Vakantie op Aruba tussen de schildpadbaby’s

Foto’s – Bucuti & Tara Beach Resort, Aruba

ORANJESTAD – Bucuti & Tara Beach Resort heeft een Sea Turtle Countdown Calender op haar website geplaatst. Zo kunnen natuurminnende vakantiegangers hun vakantie plannen rondom het mogelijke uitkomen van de schildpadeieren.

Ieder jaar worden de stranden van Aruba bezocht door tientallen zeeschildpadden die er hun eieren leggen. Op Aruba nestelen op de verschillende stranden vier verschillende soorten zeeschildpadden; Leatherback (lederschildpad), Hawksbill (karetschildpad), Green (groene zeeschildpad) en de Loggerhead (onechte karetschildpad). De enorme Leatherback heeft Eagle Beach als thuisbasis. Met een gewicht van zo’n 1500 pond en twee meter lang leggen deze vriendelijke reuzen al duizenden jaren hier hun eieren in het witte zandstrand.

De vrijwilligers van Turtugaruba patrouilleren tussen maart en september over de Arubaanse stranden om de nesten op te sporen. Die worden dan afgezet om de kwetsbare eieren te beschermen. Omdat de klein schildpadjes na gemiddeld 65 dagen uit de eieren kruipen zijn de uitkomsten bij benadering te voorspellen. 

De eerste tocht bijwonen van de kleintjes die zo snel mogelijk de zee willen bereiken is een bijzondere en onvergetelijke ervaring.  Bucuti wil die graag delen met haar gasten.

Deel dit artikel