Aruba

32 positieve testresultaten op één dag in Aruba

32 positieve testresultaten op één dag in Aruba

Op één dag zijn gisteren 32 mensen positief getest op Corona. De afgelopen drie maanden is dat aantal op één dag niet zo hoog geweest. De laatste keer dat zoveel mensen tegelijk positie testten was 23 april, daarna gingen de aantallen naar beneden.

Van de 32 positief geteste mensen zijn er veertien toerist en achttien ingezetenen. De testratio is 16,7 procent. Van de 18 positief geteste inwoners van Aruba bleken vijf volledig gevaccineerd.

Het totaal aantal actieve cases op het eiland is 158, van wie 79, de helft, uit het buitenland komt. De gemiddelde leeftijd van de besmette mensen is 31. Volgens de Dienst Volksgezondheid van Aruba vallen de meeste besmettingen in de leeftijdscategorie 18 tot 29.

RIVM

De weekcijfers van het RIVM in Nederland geven aan dat op Aruba de afgelopen week 58 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag hadden. Dat is een stijging ten opzichte van een week eerder, toen 33 op de 100.000 positief testten.

Er zijn momenteel vier ziekenhuisopnames, waarvan twee op de COVID-IC. Kiemsurveillance toont in week 27 wederom gevallen van de deltavariant op het
eiland, 40% procent van de cases. Ook in de lokale kiemsurveillance zijn meerdere gevallen van de deltavariant gedetecteerd, wijzend op een stijging in de lokale transmissie van deze variant.


Deel dit artikel